Hoe decoreer je je slaapkamer?

Als het goed is, breng je het meeste van je tijd in de slaapkamer met je ogen dicht door. Maar als je zoals mij, graag in bed nog films kijkt, het een prima plek vindt voor het ontbijt op zondagmorgen en ga zo maar door, dan kijk je nog weleens rond in die kamer. Is het gezellig? Krijg je er een warm en huiselijk gevoel van? Kan je er helemaal ontspannen? In deze blog vertel ik je hoe je je slaapkamer kan decoreren. Lees je mee?

De basis staat vast

De basis meubelen van een slaapkamer staan meestal wel vast: bed, kledingkast, nachtkastjes. Al zijn er natuurlijk ook mensen die geen nachtkastjes hebben of hun kledingkast in een andere ruimte hebben staan. Maar over het algemeen is dit de basis waar je vanuit kan gaan. Al het andere is aankleding. Daarom kan je je voorstellen dat die basis wel goed moet zijn. Zowel als het gaat om het praktische aspect als om het esthetische aspect. Bedenk voor jezelf of jouw basis meubelen op beide fronten voldoen. En als je nog op zoek bent naar nieuwe meubelen dan wil je hier wel even bij stil staan.

Maak het gezellig

Zoals ik al zei, is het belangrijk dat een slaapkamer gezellig aanvoelt. Je wilt je thuis voelen, kunnen ontspannen en wegdromen, allemaal in die ene kamer. Met sierkussens, kleedjes en extra meubeltjes zoals een Marokkaanse poef kom je al een heel eind. Dit maakt van de slaapkamer niet alleen een kamer waarin geslapen kan worden, het wordt op deze manier ook een kamer waarin geleefd wordt. Als je bang bent dat je kamer rommelig wordt met veel verschillende decoraties kan je er ook voor kiezen om een bepaald thema aan te houden. Ook dan weerspiegelt het jouw persoonlijkheid, jij hebt immers dit thema gekozen. Het is alleen niet zo’n allegaartje. Wat trouwens ook heel leuk kan zijn. Daarnaast kan je ook (wat normaal gepsproken voor buiten is) een plantenklimrek in je kamer hangen. Dit geeft een buiten-gevoel. 

Werk met wat je hebt

Als laatste moeten we nog even de kamer op zich bespreken. Ik vind dat je altijd moet werken met wat je hebt. Heb je een klein hoekje in je kamer en weet je niet wat je er mee moet? Kijk of er een boekenkast past of laat een zitmeubel op maat maken. Grote balken die door de kamer lopen, omarm ze en pas je inrichting erop aan. Laat de ruimte deel uit maken van de inrichting van de kamer.

Succes en slaap lekker alvast!

Geef een reactie