Mijn eerste leaseauto

Tegenwoordig wordt er elke dag wel gebruik gemaakt van de auto. Ook ik maak gebruik van mijn auto. De voordelen van een auto hebben is in de winter kan je tenminste warm in je auto zitten. En in de zomer kan je lekker met de ramen open rijden. Ook kan je lekker harde muziek luisteren in de auto zonder je zorgen te maken dat jouw muziek een ander stoort. Daarnaast geeft autorijden je een gevoel van vrijheid. Je kan overal heen. Ook is het erg fijn als je een avondje uit bent je niet met een enge taxi moet of moet wachten op de trein. Maar natuurlijk kan je niet altijd een auto betalen, want het is toch best prijzig. Dan kan je kijken naar een shortlease auto. Je hoeft dan geen eigen kapitaal te investeren wat een leaseauto erg aantrekkelijk maakt.

Mijn eigen leaseauto

Ik lease zelf ook een auto, een fiat 500. Een klein maar leuk autootje. Het geeft me een gevoel van nostalgie omdat het nog een beetje een rommelige motor heeft. Dus precies net als vroeger. Het is een slimme auto met een unieke uitstraling. Ook kost het me niet veel geld per maand en kan ik erin blijven rijden. Wanneer het voor mij tijd is om de auto in te wisselen kan dat snel per maand. Zo zit ik ook niet lang vast aan een contract.

Onderhouden is toch wel duur

Ik had zelf eerst een auto gekocht een simpele Volkswagen. Na een aantal jaar er mee rijden begon die te verslijten zoals elke auto. Het kostte me veel geld om de auto nog te onderhouden en deed ik de auto weg. Nadat ik mijn administratie had gedaan merkte ik dat een nieuwe auto kopen voor mij op dit moment niet mogelijk was. Ik moet een andere manier verzinnen. Daarom ging ik eerst telkens met de fiets. Maar in de winter is dat heel naar, met sneeuw en regen. Dan zit ik toch liever in een warme auto. Mijn moeder kwam toen met het idee om een auto te leasen. Zij heeft namelijk zelf een leaseauto van haar bedrijf. Ze zei dat ze een hele mooie auto had, helemaal nieuw. De prijzen variëren natuurlijk per auto. Zij heeft een wat duurdere leaseauto, ik koos dan maar voor de fiat, niet te duur en toch mijn smaak. Er was nog meer keuze maar als ik meer door ging zoeken kon ik geen keuze meer maken.

Geef een reactie