Ontdek deze winter hotspots van Nederland

Nadat we dit jaar ons leven om hebben moeten gooien en een nieuwe manier van leven hebben moeten vinden, zijn ook onze vakantieplannen in rook opgegaan. Dit jaar zijn we vooral thuis gebleven. En hoewel het natuurlijk erg jammer is dat we niet die ultieme reis naar Azië of relax-vakantie naar de Spaanse zon konden maken, ook in Nederland zijn veel mooie plekken te ontdekken. Dit jaar ben ik zelf tot het besef gekomen dat ik Nederland eigenlijk helemaal niet goed ken, mijn stedentripjes en vakanties vinden eigenlijk altijd in het buitenland plaats. Tijd dus om Nederland eens te gaan verkennen, ook in de winter. Staat jouw bucketlist ook even op on hold? Vul ‘m aan met onderstaande tips.

Scheveningen

Scheveningen is denk ik wel de bekendste badplaats van Nederland. En als je in Scheveningen bent, mag een bezoek aan het strand toch niet ontbreken. In de winter kun je hier natuurlijk niet lekker zonnen, maar een stevige wandeling en flink uitwaaien is ook heerlijk. Op het strand kun je ook terecht voor een heerlijke lunch of borrel bij een van de strandpaviljoens. Vervolgens kun je bij Sea Life de onderwaterwereld bewonderen. In dit aquarium zie je namelijk allerlei dieren die in de oceaan leven, zoals exotische vissen, kwallen, krabben en zelfs otters. In het Muzee Scheveningen leer je over de geschiedenis van de badplaats. Om alles uit je bezoek te halen, kun je overnachten in een hotel scheveningen.

Nijmegen

Niet iedereen heeft een beeld bij het Brabantse Nijmegen, maar deze stad zit vol verassingen. Nijmegen zit vol met hippe tentjes, vriendelijke mensen, geschiedenis en ook nog natuur. Je begint de dag in ieder geval goed met een kopje koffie in een van de historische kanunnikenhuisjes, verscholen naast de grote kerk. Wist je dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is? Niet gek dus dat je hier middeleeuwse architectuur kunt zien, zoals het Waaggebouw en de Sint Stevenskerk. Je kunt zelfs de toren van de kerk beklimmen. Langs de Waal kun je vervolgens lekker uitwaaien en op een van de gezellige terrasjes neerploffen. Ook kun je erg goed shoppen in Nijmegen, waar je naast grote merken ook exclusieve boetiekjes en leuke speciaalzaken hebt.

Utrecht

In Utrecht zul je je al snel welkom voelen. De stad heeft een dorpachtige uitstraling en heeft daarnaast zoveel te bieden. Door het centrum kun je eindeloos ronddwalen en je komt er talloze aparte winkeltjes en gezellige kroegen tegen. Ook mag een bezoek aan de bekende Domtoren en de Botanische Tuinen natuurlijk niet ontbreken. In het Wilhelminapark kun je vervolgens heerlijk ontspannen.

Geef een reactie